Χτες στη δουλειά είδα μια κοπέλα που έκλαιγε μετά από κάτι που άκουσε. Δεν την ξέρω παρά ελάχιστα. Της ζήτησα να την πάρω αγκαλιά και δέχτηκε. Το πως άλλαξε το σώμα της όταν την κρατούσα ήταν απίστευτο…

«Χρειαζόμαστε 4 αγκαλιές την ημέρα για να επιβιώσουμε, 8 για να συντηρηθούμε και 12 για να αναπτυχθούμε» (Virginia Satir)

Η ισχυρότερη επιθυμία μου για τη νέα χρονιά, είναι να γίνουμε πλουσιότεροι σε αγκαλιές.
Πολλές ζεστές , αληθινές, τρυφερές, ζεστές, ουσιαστικές, αληθινές, φιλικές, ερωτικές, προστατευτικές, θεραπευτικές αγκαλιές….

Η ζεστή αγκαλιά είναι ΠΛΟΥΤΟΣ. Πλούτος που δεν συγκρίνεται με τίποτε, και που δεν αγοράζεται με τον πλούτο της τσέπης. Που μπορεί μόνο να προσφερθεί ανιδιοτελώς και μέσα από την καρδιά μας.

Η αγκαλιά είναι ΘΕΡΑΠΕΙΑ. Πολύ ισχυρή θεραπεία. Και για ψυχικές αλλά και για σωματικές παθήσεις. Θεραπεύει τη μοναξιά, το θυμό, το άγχος.

Η αγκαλιά είναι ΔΥΝΑΜΗ. Όταν αγκαλιαζόμαστε έχουμε την όρεξη και τη δύναμη να κάνουμε τα πάντα. Τίποτε δεν είναι αδύνατο.

Η αγκαλιά είναι ΑΣΦΑΛΕΙΑ και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Δεν κινδυνεύουμε απο κανέναν και τίποτε. Η μαμά γιατί αγκαλιάζει τα παιδιά της όταν φοβούνται;

Η αγκαλιά είναι ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ και ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ. Ανοίγω διαύλους με αυτόν που με αγκαλιάζει , έρχομαι πιο κοντά.Νοιώθω εμπιστοσύνη. Δίνουμε και παίρνουμε ταυτόχρονα, δεν έχει μονόπλευρη δράση.

Η αγκαλιά αυξάνει την ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ. Όταν μας αγκαλιάζουν νοιώθουμε πως αξίζουμε αυτή την αγκαλιά. Γι αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία ιδίως στα παιδιά.

Εκτός από τις ψυχικές επιδράσεις, έχει και σωματικές.

Η αγκαλιά μειώνει τον καρδιακό ρυθμό, χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και τους μυς με αποτέλεσμα τη μείωση της έντασης. Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, αυξάνει την έκκριση οξυτοκίνης που σχετίζεται με μείωση του άγχους. Διεγείρει την έκκριση ντοπαμίνης και σεροτονίνης που έχουν σχέση με την καλή διάθεση. Τα μωρά που είχαν πολλές αγκαλιές, είναι λιγότερο στρεσσαρισμένοι στην ενήλικη ζωή τους.

Λοιπόν; Τι λέτε;

Αγκαλίτσα κανείς;

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας στο Facebook πατώντας εδώ.