Αναπνεύστε βαθιά…..

Αναπνεύστε αργά…..

Αφήστε τον αέρα να μπει μέσα σας…..

και αμέσως θα νιώσετε πιο ήρεμοι, πιο χαλαροί, σε καλύτερη διάθεση….. Η σωστή αναπνοή είναι βάλσαμο, είναι θεραπεία σε πολλές καταστάσεις και μπορούμε και να την ελέγξουμε και να τη ρυθμίσουμε συνειδητά…….

Όταν είμαστε αγχωμένοι, η αναπνοή είναι γρήγορη, επιπόλαιη, ο αέρας δεν φτάνει όσο βαθιά χρειάζεται, οι σφύξεις ανεβαίνουν και το μυαλό μας δεν σκέφτεται καθαρά. Αν εκείνη τη στιγμή σταματήσουμε για λίγο, και πάρουμε μια αργή και βαθιά ανάσα, να νοιώσουμε τον αέρα να μπαίνει μέσα στους πνεύμονες μας θα δούμε πως αμέσως το σώμα, το πνεύμα αλλά και η ψυχή μας ηρεμεί. Η αναπνοή στον ύπνο είναι βαθιά, είμαστε χαλαροί, φανταστείτε να αναπνέαμε γρήγορα στον ύπνο μας, πως θα ξυπνούσαμε; χάλια!!!

Η σωστή αναπνοή μαθαίνεται, και είναι κάτι που μπορούμε να εφαρμόζουμε όπου είμαστε σαν άσκηση. Κλείστε για λίγο τα μάτια σας, και βάλτε το ένα χέρι στο θώρακα και το άλλο στην κοιλιά σας. Πάρτε μια πολύ βαθιά αναπνοή από τη μύτη, να νιώσετε να φουσκώνει η κοιλιά και ο θώρακας σας, μετρήστε μέσα σας μέχρι το 5, κρατήστε την ανάσα σας για λίγα δευτερόλεπτα και φανταστείτε μια όμορφη και ήρεμη εικόνα…. πχ μια ήρεμη θάλασσα, ένα δάσος, ή πως σας λούζει ένα φως. Βγάλτε τον αέρα σιγά σιγά από το στόμα. Ξανακάντε το 5-6 φορές και είμαι σίγουρη πως θα νιώσετε άμεσα καλύτερα….

Δοκιμάστε το.

ΑΝΑΠΝΟΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΖΩΗ!!!