Βασιλική Αρβανίτη

Γαστρεντερολόγος Ηπατολόγος
Το βιογραφικό

Γεννήθηκα στον Πειραιά. Σε ηλικία 2,5 ετών έφυγα με τους γονείς μου για τις Βρυξέλλες όπου έζησα μέχρι την ηλικία των 8 ετών περίπου που επέστρεψα στην Ελλάδα. Από τότε η βάση μου είναι ο Πειραιάς, παρότι στη ζωή μου οι αλλαγές στον τόπο διαμονής ήταν πολλές.

Πέρασα με πανελλαδικές εξετάσεις στην Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου αποφοίτησα χωρίς καθυστέρηση με βαθμό “Λίαν Καλώς”. Υπηρέτησα το αγροτικό μου στην Κεφαλλονιά.

Εργάστηκα ως ειδικευόμενη στα νοσοκομεία Κεφαλλονιάς, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Ρίου Πατρών, και το Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά.

Έλαβα υποτροφίες από την “Ελληνική Εταιρία Μελέτης του Ήπατος” και από το “Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής -ΕΛΙΓΑΣΤ” με σκοπό την έρευνα και εξειδίκευση στο τμήμα μεταμοσχεύσεων ήπατος του νοσοκομείου Royal Free Hospital του Λονδίνου, υπό τον αείμνηστο καθηγητή A. Burroughs.

{

Είμαι διδάκτωρ του πανεπιστήμιου Πατρών. Η διατριβή μου είχε θέμα «Κλινική μελέτη της μη
αλκοολικής στεατοηπατίτιδας»

{

Από το 2009 μέχρι σήμερα ιδιωτεύω στον Πειραιά και την Αθήνα.

Από το 2009 μέχρι το 2012 ήμουν υπεύθυνη του Ηπατολογικού τμήματος του θεραπευτηρίου ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ Πειραιά. Από το 2013 ως το 2015 συνεργάστηκα με το δίκτυο “SOS Γιατροί“.

Από το 2017 μέχρι το 2022 ΄ημουν επιστημονικά υπεύθυνη του γαστρεντερολογικού τμήματος της μονάδας ημερήσιας νοσηλείας «YODA» Πειραιά.

Αυτή τη στιγμή παραμένω συνεργάτης της γενικής κλινικής Πειραιά “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ“, του θεραπευτηρίου “ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ“, της “ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ” , της γενικής κλινικής West Athens Clinic στο Περιστέρι, και του Ιατρικού κέντρου Medifirst στο Μαρούσι.

Συνεργάζομαι με την INTERAMERICAN, και με άλλες ασφαλιστικές εταιρείες, και είμαι μέλος του δικτύου AFFIDEA.

Έχω πολλές παρουσίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και σεμινάρια. Συμμετέχω εθελοντικά σε αποστολές με την ομάδα “ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ“. Έχω γράψει πολλά άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, ιατρικά και μη ιατρικά , εφημερίδες, καθώς και σε αρκετές ιστοσελίδες.

Μιλάω αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Παράλληλα έχω ασχοληθεί με τη συμβουλευτική στη διατροφή, την ψυχολογία, το Thetahealing και είμαι Master Reiki. Μια από τις μεγάλες μου αγάπες είναι η ελληνική παραδοσιακή μουσική και ο χορός με τα οποία ασχολούμαι συστηματικά καθώς και τα ταξίδια.

{

Αυτό που πιστεύω βαθιά,
είναι πως δεν μπορούμε να είμαστε σωματικά υγιείς,
αν δεν είμαστε και ψυχικά.
Για το λόγο αυτό δίνω πολύ μεγάλη σημασία στην ψυχολογία των ασθενών μου, καθώς και στη διατροφή τους.

{
{

Για μένα η ιατρική είναι ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ λειτούργημα και όχι ΙΑΤΡΟΚΕΝΤΡΙΚΟ επάγγελμα.
Ο ασθενής είναι το κέντρο του γιατρού την ώρα που ασχολείται μαζί του και όχι ο γιατρός το κέντρο του ασθενή.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ!

{