Γιατρέ με πονάει το στομάχι από το άγχος. Δώσε μου κάτι να μη πονάω…

Αν σε πονάει από το άγχος χρειάζεσαι αγχολυτικό.
Μα δε θέλω να πάρω ψυχοφάρμακα, δε θα συμπαθώ αυτά, δε θέλω να τα συνηθίσω, αυτά είναι για τρελούς, εγώ δεν είμαι τύπος των φαρμάκων, δεν παίρνω ούτε ντεπον…. …… και πόσα άλλα ακούω πια καθημερινά.

Και καλού-κακού ελέγχουμε το στομάχι και όλα είναι καλά. Ωχ ρε γιατρέ, καλύτερα να μου έβρισκες κάτι….. τωρα τι μπελά μου βάζεις….πολύ συνηθισμένη κουβέντα…..

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως πρέπει να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη της επιλογής του. Αν πονάει το στομάχι επειδή υπάρχει πρόβλημα στην ψυχολογία, τότε η αντιμετώπιση πρέπει να εστιάζει στην ψυχολογία. Αν υπάρχει έλκος στο στομάχι, τότε η βλάβη πρέπει να εστιάζει στο στομάχι. Αν σε πονάει το μάτι σου , δε θα γίνεις ποτέ καλά αν βάζεις αλοιφή στις αιμορροΐδες. Και οταν όλα δείχνουν το ψυχολογικό θέμα η συνέχιση και η επιμονή λήψης αγωγής ασχετης με την αιτία δε βοηθάει καθόλου…..

Με αυτό το απλό παράδειγμα θέλω να σας δείξω να καταλάβετε πως το έλκος στην ψυχή δε θεραπεύεται με χάπια για το έλκος του στομάχου….. Δε θα καταλάβετε αν δε θέλετε να δείτε από που ξεκινάει το πρόβλημα σας….. θα σας αναλύσω άλλη μέρα περισσότερα που θα έχω χρόνο…. Αυτό που διαπιστώνω και είναι θλιβερό είναι πως υπάρχει άρνηση μεγάλη στην αναγνώριση και την αντιμετώπιση της αιτίας των προβλημάτων. Κρίμα…..

Αφήστε το σχόλιό σας στο Facebook πατώντας εδώ.